Q & A

Cand ați inceput să filmați nunti?
Videografia (filmările și montajul video) este o pasiune mai veche. A evoluat și evoluează. Din 2007 am investit în propria mea cameră video profesională și cu ea am început să filmez la nunți.

Câți videografi sunteți? Cine vine la nuntă?
În prezent sunt in colaborare cu videografi profesioniști. La evenimente vine unul din noi, daca doriti venim doi sau mai mulți cameramani. Fiecare Beneficiar va ști cine este cameramanul ”de serviciu”. Configurăm împreună cu mirii sau beneficiarii proiectelor video și pachete cu mai mult de 2 cameramani, astfel încât să putem acoperi și evenimente mai complexe.

Putem vedea mai mult decât un intro?
Sigur. În timpul discuțiilor pe care le vom avea, vom lăsa să ruleze pe ecran o filmare așa cum este ea editată. Oricând puteți solicita spre vizionare orice moment din cadrul unui eveniment.

Videoclipul de început (Intro-ul) este inclus în preț?
Da, la toate pachetele Premium.

Cât timp filmați la nunta noastră?
Filmăm atât cât este necesar. De la eveniment la eveniment numarul de ore de înregistrare poate varia. Din experiența noastră, am oferit între 3 și 5 ore de filmare.

Faceți regie la nunta noastră?
Preferăm să ne focusăm pe reacțiile voastre naturale. Dacă sunteți actori, ne-ar face plăcere să gândim și să aplicăm un scenariu 🙂 Intervenim DOAR dacă este necesar, iar acest aspect se discută înainte de incheierea contractului.

Ce presupune montajul de nuntă?
Sunt 2 mari abordări:
1: Cel clasic unde avem în medie 4 ore de montaj final cu foarte scurte introduceri în ”atmosfera” momentului.
2: Filmul de nuntă, este un montaj mai elaborat și cuprinde întregul eveniment în maxim 100 de minute. Pe lângă filmul de nuntă puteți primi contracost și premontajul (4-5 ore de material brut prelucrat).
Toate imaginile sunt editate (culori, luminozitate, contrast). De asemenea se prelucrează și sunetul (egalizare, normalizare). Imaginile care apar în Intro, videoclipuri și filmul de nuntă, sunt prelucrate suplimentar.

Cât timp sunteți la nuntă?
In ziua nunții putem fi de la pregătiri până la sfârșitul petrecerii (maxim ora 5 a.m.).

Aveți aparatură de rezervă?
Da. Orice profesionist în domeniu are.

Va ocupati si de fotografie?
Nu. Dacă decideți sa colaborați cu noi vă putem configura un pachet foto video sau vă putem recomanda câțiva dintre fotografii care noua ne plac și cu care am mai lucrat.

Ce pachete aveti?
Sunt două abordări: Standard și Premium. Pachetele standard pleacă de la 600 Euro și cele premium de la 1250 Euro.

Este scump un serviciu videografic?
Este mult de discutat aici. Pe piață veți găsi prețuri care variază de la câteva sute de Lei, serviciul complet (filmare și editare), până la câteva mii de Euro.
Un lucru este cert: pretențiile sunt direct proporționale cu experiența, ”echipamentul” de lucru al videografului (sau/și a echipei sale) și a timpului de prelucrare creativă.
Vedeți mai multe portofolii. Vă va ajuta să alegeți ce vă place. Am scris pe blog articole în acest sens.

Faceti sedinte video TTD?
Da. Doar că noi le numim sesiuni video dupa nuntă. Sesiunea video de după nuntă, trebuie să spună o poveste. O poveste pe care o spuneți în imagini și sunet. Necesită o pregătire a unui scenariu și găsirea unor locații potrivite scenariului. Pe lîngă asta, ca povestea să fie credibilă, mirii trebuie să fie naturali și să se simtă în largul lor când fac asta.

Cât durează o ședință video?
Ședințele video de logodnă sau de după nuntă durează în medie 2-4 ore.

Ce opțiuni suplimentare avem?
Filmare cu mai multe camere video;
Scurt rezumat de 45 de minute;
“Save the Date” – un scurt scenariu simplu şi de efect prin care anunţaţi data căsătoriei voastre.
“Love Story” – un clip despre povestea voastră de dragoste spusă cu propriile cuvinte, ce ar putea fi prezentată la petrecere, într-un moment ales de voi, de obicei la deschidere.
Slideshow cu fotografii de când erați mici până…ați devenit doi 🙂
Copii multiple pe stick USB sau Hard Disk; Copie de siguranță pe o perioadă de 12 luni sau mai mult;
Copii multiple blue Ray sau DVD;

.

Bine de știut:
a) Se pot percepe, dacă este cazul, taxe suplimentare: transport, cazare şi masă;

b) Faceți rezervări din timp pentru prestatorii dvs. de servicii. Apropo de rezervare, pt DecebalStudio, rezervarea se face contra unei sume care reprezintă 30% din valoarea serviciului ales de dvs. Aceasta se achită la momentul încheierii convenției între părți ; Diferența de plată se va achita în momentul predării proiectului.

c) Pentru alte detalii, solicitări, propuneri vă rugăm să ne contactați.